Kinesitherapie

Prenatale kinesitherapie

Tijdens de sessies prenatale kinesitherapie word je individueel begeleid tijdens je zwangerschap, aangepast aan jouw persoonlijke behoeften. Een zwangerschap en een bevalling in het vooruitzicht is niet niks. Het is een van de grootste prestaties die je lichaam ooit zal leveren. Hier lees je op welke pijlers prenatale begeleiding gericht is.

Fit & gezond zwanger zijn

Je krijgt uitgebreid informatie en advies over de zwangerschap. We leren je oefeningen aan om je lichaam optimaal te ondersteunen. Deze oefeningen helpen je om je fit en gezond te voelen tijdens je zwangerschap.

Behandelen van klachten

Rugpijn, bekkenpijn en bekkenbodemproblemen zijn veelvoorkomende klachten tijdens de zwangerschap. Met een combinatie van manuele therapie, oefentherapie en ergonomische adviezen proberen we je klachten zoveel mogelijk te verhelpen of te verlichten.

Voorbereiding op de bevalling

We helpen jou om met vertrouwen toe te leven naar de  bevalling en de geboorte van je baby. Via de juiste informatie,  ademhalings- en ontspanningstechnieken, houdingsoefeningen, het aanleren van de perstechniek en praktische tips bereiden we jou optimaal voor op de bevalling.

Postnatale kinesitherapie

Tijdens je zwangerschap en je bevalling heeft je lichaam grote veranderingen ondergaan. Dit heeft een serieuze impact, zowel fysiek als mentaal. Hier lees je op welke vlakken postnatale kinesitherapie een grote meerwaarde kan zijn in alle fases postpartum, zowel na een natuurlijke bevalling als na een keizersnede.

Herstel na de bevalling

Wij helpen jou om na de bevalling optimaal te herstellen en opnieuw in balans te komen, zowel lichamelijk als mentaal. Het is belangrijk dat we een check-up doen van je lichaam, bijvoorbeeld van de buikspieren en van de bekkenbodemspieren. Zo kunnen wij de postnatale revalidatie afstemmen op jouw persoonlijke behoeften.

Behandelen van klachten

Wanneer er na de bevalling lichamelijke klachten zijn, zullen wij deze verlichten of verhelpen. Met een combinatie van manuele therapie, oefentherapie en ergonomische adviezen helpen we jouw lichaam om terug optimaal te functioneren. Veelvoorkomende klachten postnataal zijn nekpijn, rugpijn, bekkenpijn en disfuncties van de bekkenbodem.

Fit na de bevalling

Als jij graag na je bevalling op een verantwoorde manier fit wilt worden of een specifieke sport terug wilt uitoefenen, dan kunnen wij je hierin begeleiden.  We bouwen rustig op en werken toe naar het optimaal functioneren van je lichaam zowel tijdens dagelijkse activiteiten als tijdens het uitoefenen van een sport. Om dit te bereiken werken we aan mobiliteit en conditie, maar ook aan het verstevigen van belangrijke spiergroepen (buikspieren, rugspieren, bilspieren en bekkenbodemspieren).